Huiskamerrestaurant

Eens per maand is er een huiskamerrestaurant bij Ilonka thuis. Op het menu staat altijd een biologisch en Italiaans driegangendiner van het seizoen.

Kom eten in La Trattorina, uitstekend eten voor iedereen. Of je nu alleen, met  z’n tweeën of met meer wilt komen, dat maakt niet uit: het is altijd gezellig. In La Trattorina schuiven mensen bij elkaar aan tafel. Je ontmoet mensen met andere achtergronden, met ander werk, in andere situaties. Hierdoor heb je interessante en verrassende gesprekken. Het is altijd weer bijzonder wat er ontstaat tijdens en door het samen eten.

Het menu is in de stijl van de ‘casalinga’ (eten zoals bij moeder thuis); rustiek eten met veel smaak. Schalen op tafel en zelf opscheppen. Maak kennis met onbekende gerechten, groenten die je nooit eet en opeens heel lekker blijken te zijn, smaken die je niet kent uit Italië. Altijd een biologisch, seizoensgebonden driegangen menu.

Komend huiskamerrestaurant

Het huiskamerrestaurant is gesloten in verband met corona. Daarnaast is het altijd mogelijk om met een eigen gezelschap te komen (4 tot 8 personen), dan maken we apart een afspraak. Stuur hiervoor, of om je aan te melden voor een open avond, een mailtje naar: ilonka@latrattorina.nl.

Salade 350Ik serveer altijd een Italiaans 3-gangen menu. Biologisch en seizoensgebonden. Iedere keer uit een andere regio. Zelfgebakken brood hoort er standaard bij.

De avond begint om 19:00 uur. De kosten zijn   € 25,- per persoon. Dit is inclusief water en 2 glazen wijn tijdens de maaltijd en koffie of thee na. Voor de extra wijn reken ik € 2,- per glas.

Kom je mee-eten? Er is plek voor 4 tot 8 personen.

Tot ziens bij La Trattorina.

De Italiaanse keuken bij je thuis

Heb je iets bijzonders te vieren? Of vind je het gewoon leuk om samen met een aantal vrienden te eten en heb je geen zin om zelf in de keuken te staan?

Dan kan ik bij jou thuis een 3-gangen menu koken en serveren. We overleggen samen hoe we het gaan organiseren. En uiteraard kom ik van tevoren naar je keuken en de mogelijkheden kijken.

Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar: ilonka@latrattorina.nl.

Peperonata

Visie op de Italiaanse keuken

Ik kook Italiaans omdat ik deze keuken eerlijk en heerlijk vind. Eenvoudige gerechten die bijzonder smaakvol zijn door de combinaties van slechts een paar ingrediënten en een liefdevolle bereidingswijze. Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen producten, wijn en gerechten. De Italiaanse keuken is daardoor zeer divers omdat de regio’s ook grote verschillen kennen. Van de hoge bergen in het noorden tot de zinderende hitte en kale vlaktes in het zuiden.

Naast de variëteit en eerlijkheid van de keuken is het mediterrane dieet zo samengesteld dat het voedsel dat je het meeste eet, het minst belastend is voor het milieu en het voedsel dat je het minst eet het meest belastend is. Deze manier van koken draag ik uit. De mediterrane kijk op samen eten vind ik waardevol. In de huidige tijd is eten vaak een snelle hap en beperkt tot je eigen omgeving. Voor mij is goed eten een manier van aandacht hebben voor jezelf en voor anderen. Samen eten verbindt. Iedereen is welkom aan tafel.