Huiskamervergaderen

Op zoek naar een bijzondere en besloten vergaderruimte? Een moeilijk gesprek te voeren? Ingewikkelde beslissingen nodig?huiskamer 1web

Als je met je team belangrijke of moeilijke zaken te bespreken hebt is het soms prettig op een ‘andere dan anders’ manier hier mee om te gaan. Een omgeving heeft invloed op hoe iedereen erbij zit en dat is belangrijk als het om spannende of moeilijke gesprekken gaat. Ik bied een besloten, veilige en warme omgeving waar je niet gestoord zult worden. Als creativiteit nodig is om ergens uit te komen, of juist ongestoord door kunnen praten om tot de kern te komen, dan is mijn huiskamer geschikt. Er is een eettafel voor maximaal 6 personen, maar uiteraard kunnen jullie ook van de bank gebruik maken als het tijd is om ‘met de benen op tafel’ te zitten.

Samen eten

Samen eten verbindt mensen met elkaar en doet een gesprek soepeler verlopen. Het is mogelijk om een lunch of diner te combineren met de bespreking. Dit is dan geen gewone broodjeslunch, maar een Italiaanse lunch. En die kan bestaan uit een eenvoudige pasta met salade, maar ook uit meerdere gangen. Dit geldt ook voor een diner.

Voor wie is mijn huiskamer geschikt? Voor iedere groep tot 6 personen. Besturen, directieteams, s MT’s of kleine afdelingsteams.


Workshops

Teamcoaching kan een nuttige toevoeging zijn in een veranderproces van een organisatie. Ik gebruik koken als middel en metafoor. Dit doe ik op serieuze doch lichtvoetige wijze. Leren van elkaar kan prima in een ontspannen setting en mag wat mij betreft ook met humor.

Samenwerken
Bij samen werken, samen verantwoordelijk zijn, samen veranderingen doorvoeren is de manier waarop je samenwerkt belangrijk. Veel mensen onderschatten hun kwaliteiten ten aanzien van samenwerken. In mijn workshop krijg je inzicht in hoe jullie samenwerken en waar de valkuilen zitten. Samen gaan jullie koken, samen koken verbindt en laat zeer duidelijk zien hoe de samenwerking verloopt.

Leiderschap
Leiderschap is cruciaal bij het aansturen van een organisatie. Dat snapt iedereen. Alleen leiders hebben vaak niet in de gaten hoe groot hun invloed is op hun medewerkers. Een workshop met het directieteam of managementteam geeft inzicht in jullie stijlen van leiderschap en de effecten daarvan. Door samen te koken en de keuken aan te sturen krijg je duidelijk inzicht in je eigen leiderschap.

Maatwerk
Het is mogelijk een workshop op maat te ontwikkelen op andere thema’s. Bijvoorbeeld een nieuw samengesteld team dat elkaar beter wil leren kennen. Of een team dat een belangrijke verandering vorm moet geven.


Koken als metafoor

Koken is als metafoor heel goed te gebruiken voor verschillende situaties. Het feit dat er iets gecreëerd wordt door een groep brengt allerlei zaken naar boven. Bijvoorbeeld hoe gedraag jij je in samenwerking als je precieze instructies moet volgen? Of hoe geef je leiding aan een groep die zeer verschillend bekwaam is in wat er moet gebeuren?

Maar ook inhoudelijk kun je in het bereiden van gerechten parallellen trekken met het reilen en zeilen van een organisatie. Bijvoorbeeld: hoe ga jij met je ingrediënten om, behandel je die met respect? En hoe doe je dat in je werk? Of hoe houd jij je aan de recepten? En hoe is dat in je werk? Er zijn talloos veel meer parallellen, als je erover nadenkt komen de voorbeelden vanzelf…